پايگاه خبري سلام پرس

شمایل

زعفران ، طلاي سرخ لرستان

كريم خادمي http://www.lorestansaffron.blogfa.com/
لرستان بیشترین عملکرد زعفران در واحد سطح را در کشور بخود اختصاص داد عملکرد زعفران درهکتاردرکوهدشت بیش از دوبرابر کشور می باشد علاوه بر این از نظر کیفیت در رده ممتاز بر اساس استاندارد ملی ایران قرار گرفت تحقیقات ده ساله اخیر نشان از موفقیت کشت زعفران در لرستان دارد این نتیجه طرح های تحقیقاتی مختلفی است که در سالهای اخیر در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان به اتمام رسیده است که در ذیل خلاصه ای از نتایج آن آورده شده است

جهت بررسي كشت و خصوصيات كمي و كيفي زعفران در استان لرستان مناطقي از خرم‌آباد، چگني، كوهدشت و چغلوندي انتخاب و آزمايش به مرحله اجرا درآمد . در شهرستان خرم‌آباد و منطقه چگني آزمايش با استفاده از طرح بلوك كامل تصادفي در سه تكرار و طي شش سال در شرايط ديم و آبي به مرحله اجرا درآمد. همچنين در مناطق چغلوندي و كوهدشت طرح بصورت تحقيقي-ترويجي اجرا شد. نتايج تجزيه و تحليل نشان داد كه در شهرستان خرم‌آباد سالهاي چهارم و پنجم با عملكرد 8/12 و 2/12 كيلوگرم نسبت به بقيه سالها برتر بودند و سالهاي دوم، سوم و ششم به ترتيب با عملكرد 3/5، 99/5 و 04/7 كيلوگرم در هكتار در گروه مياني و سال اول با عملكرد 4/0 كيلوگرم در هكتار در گروه پايين قرار گرفت.
در مجموع 6 سا ل آزمايش، بين كشت آبي و ديم با متوسط عملكرد به ترتيب 5/7 و 1/7 كيلوگرم تفاوت معني‌دار وجود نداشت.
در منطقه چگني در مجموع شش سال، عملكرد زعفران ديم 15/4 و در شرايط آبي 61/4 كيلوگرم محاسبه گرديد كه در يك گروه قرار گرفتند و حداكثر توليد در شرايط ديم و آبي در سال چهارم بدست آمد.
در شهرستان كوهدشت متوسط توليد ساليانه (5 ساله) در شرايط آبي 14/21 كيلوگرم در هكتار محاسبه گرديد و همچنين در منطقه چغلوندي متوسط توليد 3 كيلوگرم بدست آمد.
در مجموع نتايج اين تحقيق نشان داد كه منطقه كوهدشت با توليد 4/21 كيلوگرم در هكتار نسبت به منطقه خرم‌آباد با 49/7 و چگني با عملكرد 61/4 و چغلوندي با عملكرد 3 كيلوگرم در هكتار برتر بود.
عملكرد پياز زعفران در سال پاياني طرح در شرايط آبي و ديم به ترتيب 9/23 و 9/22 تن حاصل گرديد كه تفاوت معني‌دار نداشتند.
همچنين نتايج آناليز كيفيت نشان داد كه ميزان كروسين، پيكروكروسين و سافرانال زعفران توليدي استان به ترتيب 3/277، 23/100 و 13/33 محاسبه گرديد . ميزان كروسين و پيكروكروسين زعفران استان به زعفران ممتاز در شرايط استاندارد كه برابر 220 و 85 مي‌باشد، برتر بوده است. همچنين نسبت به سافرانال زعفران ممتاز كه بين 55-22 مي‌باشد از متوسط كشوري بالاتر مي‌باشد

Advertisements

دسته‌بندی شده در: Salam Press, ,

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

صفحه‌ها

مه 2008
ش ی د س چ پ ج
« آوریل   ژوئن »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: